MSC-Udvidet pakke

Denne pakke indeholder:

Kropsscanning,
Åndedrætsmeditation,
1-2-3 Fokus,
Yoga voksne,
Acceptmeditation,
Opmærksomhedsmeditation.

samt to efterspurgte meditationer samt en øvelse, du kan bruge til at falde i søvn.

 

 

Taknemmelighedsmeditation

Taknemmelighed giver livsglæde. Du kan dyrke glæden i dit liv, ved at lægge mærke til de mange ting du sætter pris på.

Selv på de svære dage er der noget at være taknemmelig over, hvis man stopper op og husker efter.

Det kan være små ting i hverdagen, morgenstunden, gå- eller løbeture, naturen, mennesker i dit liv, som du holder af.

Det kan også være at du er taknemmelig over, at vi lever et forholdsvist fredeligt sted i verden.

Her får du lejlighed til at mærke glæden over nogle af de ting, du har at være taknemmelig over.

Denne øvelse kan give dig en fornemmelse af et indre smil, der kan tage plads i dig, og som gør det lettere at smile i din hverdag.

 

Lang åndedrætsmeditation

Mange meditationsskoler anvender fokus på åndedrættet på forskellig vis, fordi det er et godt redskab til at komme dybt i det meditative lag. Og vi har det altid med os.

Vi bruger i forvejen åndedrættet ubevidst. Hvis vi f.eks. bliver forskrækkede, har vi tendens til at holde vejret lidt, og når vi bliver lettede over noget, laver vi ofte en dyb udånding – ”phyyyy”. Har man travlt eller er presset, kan man have tendens til at have en mere overfladisk vejrtrækning som ikke er hensigtsmæssig.

 

Efter en kort kropsscanning hvor der skabes en god kontakt til dig selv og kroppen, vendes opmærksomheden mod vejrtrækningen. Man behøver ikke ændre på den, bare oplev den præcis som den er fra øjeblik til øjeblik.

Vi vender opmærksomheden mod de steder, vi mærker åndedrættet. Vi mærker bl.a. hvordan brystkassen åbner sig, for at vi kan tage ilten, som kroppen har brug for ved indåndingen. Og med udåndingen giver man slip på den luft man ikke har brug for. Denne fornemmelse af at give slip kan være helt befriende.

Vi bruger også det at tælle på åndedrættet. Det kan være utrolig beroligende, specielt for folk der er særligt analytiske.

Det at lytte til åndedrættet kan være en hjælp for de, der er auditive. Der er flere passager, hvor der bliver særlig lejlighed til det i meditationen.

Desuden laves der også en kort visualisering med vejrtrækningen, som er særlig virkningsfuldt for dem, der er visuelle.

Godnat

Denne øvelse er god at slutte dagen af med, særligt hvis man har svært ved at sove. Den kan også bruges, hvis man vågner og har svært ved at falde i søvn igen.

Når vi ikke kan sove, er det ofte tankerne, der holder os vågne. I denne øvelse starter vi med at rette fokus på noget positivt fra dagen, og derefter rettes opmærksomheden på det at slappe af i kroppen og slippe tankerne.

Herefter hjælper åndedrættet os med at synke dybere i en afslappet tilstand, der bringer én tættere på søvnen.

Den kan også bruges, hvis man vågner i løbet af natten.

God fornøjelse